כל שנה תקופת החגים היא תקופה מאתגרת מבחינת הוצאות, השנה היא מאתגרת במיוחד. השנה המחירים בסופר מאוד יקרים ויש צפי לעליית מחירים להרבה מוצרים שקשורים ספציפית לחג כגון בשר, עוף, דגים, דבש, רימונים והיד עוד נטויה.
אז מה אפשר לעשות כדי לעבור את הקניות לחג בשלום?
1. קודם כל תכנון. תכנון זו מילת המפתח.כבר עכשיו תכננו מה יהיה התפריט של הארוחות בחג. קחו בחשבון את כל הארוחות לא רק את ערב החג. תכינו רשימה של מצרכים לקנייה בהתאם.
2. השנה כולם באותה סירה כולם מתמודדים עם יוקר המחיה גם אם לא מודים בזה. לכן בין אם אתם מתארחים או מארחים תציעו לחלק את הארוחה בין כולם שהנטל לא יפול רק על המארח. אם כל אחד מביא רק מנה אחת יש שפע בשולחן והרבה יותר קל לכולם.
3. בכל מקרה שימו לב לא לאבד את הראש. אין צורך להאכיל כפר שלם. תכינו אוכל בשפיות זה גם טוב לקלוריות.
4. לגבי קניות תעשו קניה מרוכזת תשתדלו להמעיט בהשלמות. כל פעם שהולכים לסופר להשלמות אנחנו יותר חשופים לקניות אימפולסיביות. בסופו של דבר זה עולה הרבה יותר ממה שתכננו.
5. כשאתם הולכים לקניות בסופר: בד"כ המדפים מסודרים כך שמול העיניים שלנו יהיו המוצרים היקרים ביותר. תרימו את הראש למעלה או תורידו למטה. במדפים העליונים והתחתונים תמצאו מוצרים זולים יותר.
6. תחפשו את המותג הפרטי. בעצם החברות הגדולות הן אלו שמייצרות את המותגים הפרטיים והרבה פעמים תמצאו מוצרים זהים במרכיבים למעט השם כאשר המותגים הפרטיים הרבה יותר זולים. על המותג הפרטי יש הרבה פעמים מבצעים כך שאתם יכולים להרוויח פעמים.
7. אפרופו מבצעים לא להתפתות למבצעים מיותרים. רוב המבצעים לא משתלמים באמת אלא נועדו רק לגרום לכם לקנות יותר מי שמרוויח זה הסופר. תקנו רק מה שצריך לא בגלל שיש מבצע.
8. כשאתם בקופה לא לחלק את הקניות בסופר לתשלומים. תגמרו לאכול בראש השנה ואת התשלום אתם תסיימו בחנוכה. וכמובן שבוע אחרי אתם שוב בסופר… תבנו תקציב תכניסו את הסכום שאתם רוצים להוציא על קניות בתוך התקציב ותעשו מעקב ובקרה לאורך החודש שאתם לא חורגים ממנו.
לסיום נקודה למחשבה מה שחשוב זה לא האוכל כי אם האווירה שיהיה משפחתי, שמח ונעים.
חג שמח ושנה טובה